Data: 2002-12-01 13:17:46
Temat: Re: Galaretki - plusy i minusy
Od: "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Cukier totalnie zdominował niemal wszystkie produkty spożywcze. Na ogół,
> tak na codzień, tego nie zauważamy, ale gdy będąc w markecie spojrzymy na
> cokolwiek - prawie we wszystkim jest spory koncentrat węglowodanów
(cukrów),
> a więc można przypuszczać, że Twoja córka także zjada w ciągu doby dość
> sporo węglowodanów (cukrów). Jeśli jeszcze dołożysz jej galaretkę na
słodko,
> myśląc, że to dla jej zdrowia - efekt wynikający z takiego jedzenia może
być
> inny, niż leczniczy.
> Może na przykład coraz bardziej uaktywniać się trzustka z produkcją
> insuliny, jako odpowiedź na cukrowe skoki we krwi, wywołując spadek tego
> cukru. Taka huśtawka cukrowo-insulinowa, może wywoływać nie tylko uczucie
> ponownego głodu, ale i wiele innych zaburzeń. Dlatego lepiej więc te
cukrowe
> produkty zacząć ograniczać do minimum.
aco ma leczenie kolan do uaktywniania trzustki ???
samanta zawsze może sama zrobić galaretkę dziecku z owoców i żelatyny bez
cukru chyba ze dziecko lubi słodkie to może posłodzić to fruktozą .będzie
miała i żelatynę i owoce i nie będzie cukru
|