Data: 2002-12-05 10:07:22
Temat: Re: Galaretki - plusy i minusy
Od: "Chaciur" <gchat@na_wirtualnej_polsce.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jan Werbiński <j...@p...zgora.sdi.tpnet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:asmsff$1pe$...@n...tpi.pl...
> Zróżnicowane. Pełnowartościowe, zawierające wszystkie nioezbędne aminokwasy
> jest np w mięsie, mleku i jajach. Roślinne natomiast też jest OK ale nie
> może być jedynym, należy je uzupełniać pełnowartościowym.
Aminokwasy egzogenne (mg/g)
TRY | THR | ISO | LEU | LYS | MET+CYS | PHE+TYR | VAL
Ideał 11 35 42 70 51 26 73
48
soja 13 49 44 74 61 27 83
46
fasola azuki 10 34 49 84 75 20 83
51
ziemniak 16 36 40 59 60 29 81
56
mleko ludzkie 16 48 57 97 70 40 101
53
mleko krowie 14 45 60 97 79 34 96
66
jajka 16 49 62 87 67 56 97
72
ryż 11 44 39 72 39 44 94
61
pszenica 12 29 53 78 25 30 101
49
owies 13 35 42 83 45 57 84
61
A taraz Jasiu, jak robi piesek? ;)
pozdrawiam Chaciur
|