Data: 2020-11-15 06:44:49
Temat: Re: Garnek
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2020-11-13, FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 12.11.2020 o 16:26, Jarosław Sokołowski pisze:
>> Pani Ewa napisała:
>>
>>>
>>> A to ciekawe dlaczego tak było? Czy ze względu na rzekomo lepszy klimat,
>>> czystsze powietrze (co próbuje się wmówić w reklamie).
>> Ja też jakoś wolę sery szwajcarskie, bałkańskie czy inne górskie od
>> takich na przykład holenderskich. Nie zastanawiałem się wcześniej,
>> czy to obiektywna ocena, czy siła sugestii -- bo jak krowa żyjąca
>> w depresji może dać dobre mleko?
>
>
> Jeśli Gouda czy Edam Cię nie przekonują, to na pewno Old Amsterdam
> będzie dobrym dowodem, że depresja krowom służy.
Nigdy nie mogłem zrozumieć fascynacji holenderskimi (i francuskimi po
prawdzie również) serami. W pewnym momencie skonstatowałem, że jak z
wieloma rzeczami, trzeba dojrzeć aby dojrzeć. Albo tez mieć jakieś
predyspozycje. Zawsze smakowały mi bardziej polskie sery z supermarketu,
niż wymienione, nawet z dedykowanych sklepów serowych.
--
Marcin
|