Data: 2011-06-10 18:53:10
Temat: Re: Garnek do smażenie powideł
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 10 Jun 2011 20:35:15 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Fri, 10 Jun 2011 20:14:49 +0200, pw napisał(a):
>
>> Cześć
>>
>> Zamierzam nabyć garnek do smażenia powideł na kuchence gazowej. Proszę o
>> poradę, czy lepszy będzie żeliwny emaliowany, czy może aluminiowy z
>> powłoką ceramiczną.
>>
>
> Kup emaliowaną dużą gęsiarkę i powidła rób w piekarniku.
...a unikniesz przypalenia powideł i straty lub uszkodzenia garnka.
http://kuchnia.gery.pl/powidla-sliwkowe-bez-cukru.ht
ml
Uwaga: przed włożeniem do piekarnika warto rozgotowac śliwki na gazie,
często mieszając. W piekarniku prowadzi się tylko ich zagęszczanie przez
kolejne dni.
Uwaga: na powidła bez cukru (takiie są najlepsze) trzeba mieć śliwki bardzo
dojrzałe przy suchej pogodzie - w fazie pomarszczenia skórki przy
szypułkach.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|