Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gołąbki w liściach botwinki Re: Gołąbki w liściach botwinki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gołąbki w liściach botwinki

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Date: Sat, 13 May 2017 09:54:01 +0200
Organization: private
Lines: 55
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<5916b630$0$15188$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1494662059 5533 88.156.90.73 (13 May 2017 07:54:19
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 13 May 2017 07:54:19 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:376771
Ukryj nagłówki

W dniu .05.2017 o 09:30 Ikselka <i...@g...pl> pisze:

> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>
>> przepis na gołąbki w liściach botwinki. Naprawdę pomysł mi się podoba :)
>
>
> Oczywiście chodzi tu o burak liściowy - zwany też botwiną :-)
> Owszem, pomysł ciekawy i pewnie go wykorzystam, bo botwinę uprawiam
> dopiero
> drugi rok i nie zdążyłam zbyt wiele zastosowań wymyślić.
> W tym roku chcę zakisić jej liście na zimę, podobno smaczne.
> A generalnie to po prostu mi się bardzo podoba ta roślina - jest piękna.
> Wielkość, pokrój i kolory niesamowite, zwłaszcza odmiana bordowa i
> zielona
> z bordowymi żyłkami, żółto żyłkowana zielona tez śliczna. I bardzo
> odporne
> są te buraki - na złe warunki atmosferyczne i wszelkie szkodniki.
> Wytrzymują w gruncie tez długo, bo przynajmniej do grudnia. Moje pokonał
> dopiero pierwszy naprawdę duży mróz.

Botwina, botwinka - w artykule używają obu nazw zamiennie, pewnie
redaktorzy nie rozróżniają.

Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
Dobry pomysł na zrobienie wrażenia na gościach - prosto, a naprawsę
spektakularnie.

Oczywiście liście są delikatne i nie należy ich poddawać obróbce cieplnej
przed zawijaniem.
Należy też zapomnieć o sosie pomidorowym (którego do gołąbków i tak nie
lubię), zepsułby cały efekt.



--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.05 Ikselka
13.05 FEniks
13.05 Trefniś
13.05 Trefniś
13.05 Trefniś
13.05 Ikselka
13.05 Ikselka
13.05 FEniks
13.05 Trefniś
13.05 FEniks
13.05 Trefniś
13.05 Ikselka
13.05 Animka
13.05 Animka
13.05 Trefniś
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?