Data: 2005-07-11 17:30:52
Temat: Re: Grill
Od: "Jagna " <b...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nekase <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Witam, poradźcie jakie mięso jest najlepsze na grilla i jak się
go "oprawia"
> aby było miękkie i smaczne, jakie przyprawy się dodaje itp.
>
Karkówka, boczek, szynka w szaszłykach, pierś z kurczaka, ryby (pstrąg,
łosoś, karmazyn), skrzydełka drobiowe (indycze i kurczacze), 4a jak Oj tyle
fajnych przypraw jest na rynku,. Ja osobiście kupuję kilka róznych firm i
łączę, do tego daję zawsze olej, czosnek i maceruje sie w tym kilka godzin
lub cała noc, czasem jeszcze dodaję piwo.
Rozbić trochę trzeba przed włożeniem do marynaty.
mielone mięso dobrze dioprawione siekaną cebulą, czaosnkiem, i przyprawami
grilowymi, formujesz kotlety i grilukesz, podajesz jak hamburgery z roznymi
wkladkami w bułce terz lekko przypieczonej na grilu
AgaL
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|