Data: 2015-10-19 08:02:50
Temat: Re: Grzybobranie
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-18 o 23:30, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> Zdarzyło mi się natomiast jeść ostatnio ciekawą kaszę, kształt miała
>> zbliżony do ryżu, zrobiona była "po turecku" (tak się nazywała), ale
>> nie wiem, co to za rodzaj kaszy. Mniejsza od pęczaku, a inna też od
>> jęczmiennej, nawet tej najgrubszej.
> Znam, jadłem. Ona chyba z pszenicy. Nazwa mi uleciała, ale wyguglałem.
> Bulgur -- czy to to?
Tak, to to! Dzięki. Muszę dobrze przeszukać półki w spożywczaku.
> PS
> Ja w ogóle bardzo lubię wszelkie kasze. Ale dmuchać sobie nie dam. W.
No tak, nie warto, zwłaszcza komuś, kto ma niezdrowy chuch.
Ewa
|