Data: 2017-10-13 13:09:57
Temat: Re: Grzyby do suszenia
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .10.2017 o 10:43 Trefniś <t...@m...com> pisze:
>
>> Cześć!
>>
>> Nie mam wielu doświadczeń z grzybami, raczej tylko jako kucharz i
>> spożywający.
>> W tym roku zakupiłem niewielką ilość, chcę je ususzyć.
>>
>> Dopiero zabieram się przygotowań przed suszeniem.
>> Niestety, część z nich mocniej lub słabiej pachnie amoniakiem.
>> Czy te grzyby do czegokolwiek się nadają?
>
> Hehe, czyżby Akarm opuścił grupę?
>
> Miało być:
> "Dopiero teraz zabieram się do przygotowań przed suszeniem.
> Niestety, część grzybów mocniej lub słabiej pachnie amoniakiem"
>
> :)
>
> Po obwąchaniu wielu grzybów zakładam na razie, że lekki zapach amoniaku
> jest etapem procesu suszenia.
>
Hmmmm. Raczej nadpsucia.
Grzyb ma pachnieć grzybem.
--
XL
|