Data: 2017-10-13 12:24:55
Temat: Re: Grzyby do suszenia
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .10.2017 o 10:43 Trefniś <t...@m...com> pisze:
> Cześć!
>
> Nie mam wielu doświadczeń z grzybami, raczej tylko jako kucharz i
> spożywający.
> W tym roku zakupiłem niewielką ilość, chcę je ususzyć.
>
> Dopiero zabieram się przygotowań przed suszeniem.
> Niestety, część z nich mocniej lub słabiej pachnie amoniakiem.
> Czy te grzyby do czegokolwiek się nadają?
Hehe, czyżby Akarm opuścił grupę?
Miało być:
"Dopiero teraz zabieram się do przygotowań przed suszeniem.
Niestety, część grzybów mocniej lub słabiej pachnie amoniakiem"
:)
Po obwąchaniu wielu grzybów zakładam na razie, że lekki zapach amoniaku
jest etapem procesu suszenia.
--
Trefniś
|