Data: 2007-01-15 18:51:31
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1168886907.285700.160840@s34g2000cwa.googlegrou
ps.com...
Panslavista napisał(a):
> Uwaga - duże kawałki ogórków pozwalają na rozgryzanie ich i sycenie
> się
> smakiem ogórka kiszonego, a nie smakiem ogólno-ogórkowo-zupowym czyli
> takim,
> jaki jest gdy ogórki (i warzywa) są ścierane nawet na najgrubszej tarce.
Tak robię, gdy gotuję tę zupę wg kuchni warszawskiej, tj. czystą
na rosole. Przeważnie jednak krótko miksuję ogórki i daję pod
koniec gotowania do wywaru mięsno-jarzynowego z ziemniakami, zaprawiam
smietaną z mąką, no i ten koperek, koperek... Inne przyprawy - też
jak u Ciebie.
Jesteśmy z jednego stada... (to z Kiplinga, żeby głupców nie drażnić).
;-P)))
|