Data: 2014-01-14 23:03:24
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: g...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Mieszanka masla i oleju zaczyna dymic pozniej niz czyste maslo. Proste.
>
>
>
> Masło zmieszane z olejem czy czymkolwiek innym pozostaje ciągle MASŁEM i
>
> poza zmianą stanu skupienia inne właściwości fizyczne wciąż ma takie jak
>
> miało, w tym punkt dymienia. I niezmiennie w temperaturze powyżej 170
>
> stopni w tym oleju będzie się przypalało jak i bez niego, co będzie tylko
>
> mniej WIDOCZNE - bo rozcieńczone olejem.
>
>
>
> Jedyne logiczne wyjście żeby się nie przypalało to dać je na patelnię z
>
> WODĄ, która na patelni nie ma szans osiągnąć temp. powyżej 100 stopni - no
>
> ale wtedy już raczej nie ma mowy o smażeniu :-]
>
Ale masa bzdur. Mieszanka bedzie palila sie pozniej i tyle. Nie wierzysz to sama
sprobuj.
|