Data: 2007-06-15 10:02:36
Temat: Re: Jak gotujecie szparagi?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 15 juin 2007 ? 11:54:52, dans <4...@n...home.net.pl> vous écriviez :
> Wczoraj robi?am drugie podej?cie do tematu szparagów, no i pora?ka.
> Nie potrafi? ich ugotowaae tak aby w ca?o?ci by?a zjadliwe.
> I tu chyba nie chodzi o czas gotowania, pierwszym razem by?o to 20 min, za
> drugim 45 min (wtedy po?owa juz si? rozpada?a a druga po?owa nadal nie
> nadawa?a si? do zjedzenia)
> Porad 1/4 cie prosz? jak sobie radzicie z gotowaniem szparagów, na co nale?y
> zwróciae uwag?
Temat wielokrotnie omawiany - nawet 20 minut to o wiele za dlugo.
Szparagi cienkie (zielone) gotuje sie 6 minut, szparagi grubsze
(biale) 12 minut. Ot i cala filozofia, i sekret udanych szparagow :)
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|