Data: 2007-06-15 10:43:11
Temat: Re: Jak gotujecie szparagi?
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Temat wielokrotnie omawiany - nawet 20 minut to o wiele za dlugo.
> Szparagi cienkie (zielone) gotuje sie 6 minut, szparagi grubsze
> (biale) 12 minut. Ot i cala filozofia, i sekret udanych szparagow :)
>
>
> Ewcia
Ewcia ja tez myslalam ze to jest takie proste.
Mialam szparagi biale. Po 10 minutach po nakluciu widelcem wydawalo sie ze
sa doskonale na calej swojej dlugosci.
Niestety jak zaczynalo sie jesc polowa fantastyczna, a druga polowa dolna
miala tak twarde wlókna ze nie bylo to zjadliwe (nawet po tych 45 min
gotowania).
Nie wiem, moze faktycznie cala tajemnica tkwi w gotowaniu ich w pozycji
pionowej?
Monika
|