Data: 2007-06-15 11:04:45
Temat: Re: Jak gotujecie szparagi?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> wrote in message
news:46726cef@news.home.net.pl...
> > Temat wielokrotnie omawiany - nawet 20 minut to o wiele za dlugo.
> > Szparagi cienkie (zielone) gotuje sie 6 minut, szparagi grubsze
> > (biale) 12 minut. Ot i cala filozofia, i sekret udanych szparagow :)
> >
> >
> > Ewcia
>
>
> Ewcia ja tez myslalam ze to jest takie proste.
> Mialam szparagi biale. Po 10 minutach po nakluciu widelcem wydawalo sie ze
> sa doskonale na calej swojej dlugosci.
> Niestety jak zaczynalo sie jesc polowa fantastyczna, a druga polowa dolna
> miala tak twarde wlókna ze nie bylo to zjadliwe (nawet po tych 45 min
> gotowania).
> Nie wiem, moze faktycznie cala tajemnica tkwi w gotowaniu ich w pozycji
> pionowej?
>
>
> Monika
Proste, garnek przydatny, można dać na końcu noża sody oczyszczonej -
zielone będą zielone, a nie szare i szybciej się ugotują.
|