Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak obsypać boki tortu?
Date: Sat, 08 Sep 2007 19:55:30 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <fbuo37$loq$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <fbuh18$em7$1@news.onet.pl> <1...@c...supernews.com>
<fbumd5$sjr$1@news.onet.pl>
Reply-To: i...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: adle252.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1189274536 22298 79.185.8.252 (8 Sep 2007 18:02:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 8 Sep 2007 18:02:16 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.6 (Windows/20070728)
In-Reply-To: <fbumd5$sjr$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301505
Ukryj nagłówki
Alek pisze:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
>> Dosc trudno to opisac. Tort stoi na talerzu lub podstawce o tej samej
>> srednicy, co tort, talerz stoi na powierzchni wylozonej pergaminem.
>> Talerz z tortem jest ustawiony na wieczku do sloika, zeby latwo nim
>> krecic. Boki tortu sa umazane kremem. W miseczce masz sporo okruchow.
>> Nabierasz pelna dlon okruchow i przykladasz ja do boku tortu, prawie
>> nie dotykajac, a druga reka krecisz talerz umieszczony na wieczku.
>> Wiekszosc okruchow spadnie na pergamin, czesc sie przyklei. Robisz to
>> kilka razy, przesypujac okruchy z pergaminu do miseczki, az masz caly
>> tort naokolo rowno osypany. Mozesz w ten sposob kontrolowac, jak wysoko
>> boki chcesz miec osypane. Potem oczysc pedzelkiem brzeg talerza na
>> ktorym stoi tort, z kremu wycisnij wzorek naokolo w miejscu, gdzie
>> okruchy sie koncza. I juz.
>
> Dzięki za opis. Jednak wygląda mi to na czynność dość skomplikowaną
> manualnie. Będę musiał poćwiczyć.
> A jak w przypadku posypki która nie jest taka lekka i puszysta jak
> okruchy, np. krokant? Jak będę przechylał dłoń żeby to przytulić do
> tortu to mi się to wysypie z ręki nim dotrze do kremu?
>
>
Przecież mówilam, że rzutem poziomym - żadne tam dotykanie.
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|