Data: 2007-09-08 17:32:28
Temat: Re: Jak obsypać boki tortu?
Od: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
>
> Dosc trudno to opisac. Tort stoi na talerzu lub podstawce o tej samej
> srednicy, co tort, talerz stoi na powierzchni wylozonej pergaminem.
> Talerz z tortem jest ustawiony na wieczku do sloika, zeby latwo nim
> krecic. Boki tortu sa umazane kremem. W miseczce masz sporo okruchow.
> Nabierasz pelna dlon okruchow i przykladasz ja do boku tortu, prawie
> nie dotykajac, a druga reka krecisz talerz umieszczony na wieczku.
> Wiekszosc okruchow spadnie na pergamin, czesc sie przyklei. Robisz to
> kilka razy, przesypujac okruchy z pergaminu do miseczki, az masz caly
> tort naokolo rowno osypany. Mozesz w ten sposob kontrolowac, jak wysoko
> boki chcesz miec osypane. Potem oczysc pedzelkiem brzeg talerza na
> ktorym stoi tort, z kremu wycisnij wzorek naokolo w miejscu, gdzie
> okruchy sie koncza. I juz.
Dzięki za opis. Jednak wygląda mi to na czynność dość skomplikowaną
manualnie. Będę musiał poćwiczyć.
A jak w przypadku posypki która nie jest taka lekka i puszysta jak
okruchy, np. krokant? Jak będę przechylał dłoń żeby to przytulić do
tortu to mi się to wysypie z ręki nim dotrze do kremu?
|