Data: 2007-09-08 17:55:30
Temat: Re: Jak obsypać boki tortu?
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Alek pisze:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
>> Dosc trudno to opisac. Tort stoi na talerzu lub podstawce o tej samej
>> srednicy, co tort, talerz stoi na powierzchni wylozonej pergaminem.
>> Talerz z tortem jest ustawiony na wieczku do sloika, zeby latwo nim
>> krecic. Boki tortu sa umazane kremem. W miseczce masz sporo okruchow.
>> Nabierasz pelna dlon okruchow i przykladasz ja do boku tortu, prawie
>> nie dotykajac, a druga reka krecisz talerz umieszczony na wieczku.
>> Wiekszosc okruchow spadnie na pergamin, czesc sie przyklei. Robisz to
>> kilka razy, przesypujac okruchy z pergaminu do miseczki, az masz caly
>> tort naokolo rowno osypany. Mozesz w ten sposob kontrolowac, jak wysoko
>> boki chcesz miec osypane. Potem oczysc pedzelkiem brzeg talerza na
>> ktorym stoi tort, z kremu wycisnij wzorek naokolo w miejscu, gdzie
>> okruchy sie koncza. I juz.
>
> Dzięki za opis. Jednak wygląda mi to na czynność dość skomplikowaną
> manualnie. Będę musiał poćwiczyć.
> A jak w przypadku posypki która nie jest taka lekka i puszysta jak
> okruchy, np. krokant? Jak będę przechylał dłoń żeby to przytulić do
> tortu to mi się to wysypie z ręki nim dotrze do kremu?
>
>
Przecież mówilam, że rzutem poziomym - żadne tam dotykanie.
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|