Data: 2008-12-03 07:54:14
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: "michalek" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kicha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gh5c63$9ti$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez
gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
>
Z białym serem. Zmiażdżyć ząbek czosnku (jak Cię pali
to lepiej zmiażdżyć niż posiekać, nie będzie takich kawałeczków)
i wymiezać z białym twarożkiem. Posolić do smaku
Smaczny jest dodatkowo oprószony świeżo mielonym
pieprzem.
Spokojnie dasz rade zjeśc tak co wieczór ząbek czosnku
(a jak nabierzesz smaku to i więcej).
M
|