Data: 2005-03-06 20:31:40
Temat: Re: Jak się robi "frytki talarki" - takie które podają w restauracji ?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 6 mars 2005 ŕ 21:13:33, dans
<w...@n...onet.pl> vous écriviez :
>> Mi się coś pałęta pod czaszką, że to się smaży jak frytki, ale
>> niedosmaża (tzn na blado sie smaży), wyciąga z tłuszczu (nie będę się
>> upierać na fryturę, ostatecznie może być i olej), odsącza, troszkę
>> przestudza i znowu smaży. Szukam i szukam książeczki Pomiana Pożerskiego, bo
>> tam to było opisane, ale wcięło.
> Mnie też to wcięło. ;-) Ale , o ile pamiętam, Pożerski dość skrótowo to
> opisał.
http://www.chefsimon.com/posouf.htm
Co prawda po francusku, ale z obrazkami.
Ewcia
--
Niesz
|