Data: 2009-08-13 18:43:10
Temat: Re: Jak to jest z cukrem żelującym
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Yarael Poof" <m...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:h61m4g$n5v$1@opal.icpnet.pl...
> Władysław Łoś pisze:
> > In article <h60qnu$2fdf$1@opal.icpnet.pl>,
> > Yarael Poof <m...@p...onet.pl> wrote:
> >
> >> Niedawno odkryłem cukier żelujacy, obdarowany przez kolegę morelami z
> >> którymi trzeba było szybko coś zrobić. W sklepie wziąłem pierwszego z
> >> brzegu Dr Oetkera 3:1 zrobilem wg instrukcji no i mam całkiem fajny
drzem.
> >> Chciałbym jedna zapytać (skład czytałem ale nic mi nie mówi) czy to
jest
> >> "sama chemia",
> >
> > A informacji na opakowaniu przeczytać nie umiesz?
> >
> > Władysław
>
> A Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Czytam informacje na opakowaniu,
> które nic mi nie mówią. To raz. Po drugie każdy producent zapewnia na
> opakowaniu, że jego produkt jest super.
> Pytam grupowiczów obytych w temacie, czy to jest OK, czy nie OK. Duża
> część z nich jest "uczona w piśmie", chemicy, technolodzy żywienia.
> Przeczytanie definicji w encyklopedii to nie wszystko.
> Chciałbym też wiedzieć jakie ewentualnie mają uwagi i inne propozycje. A
> tych na opakowaniu raczej nie drukują. Czy teraz zrozumiałeś, czy mam
> napisać drukowanymi?
>
> Maciej
Dżemfix jest produktem krajowym - zawiera pektyny uzyskane z owóców
cytrusowych, jabłek lub łączone:
http://www.pektowin.pl/index.php?q=pektyna&menu=pekt
yny
http://www.pektowin.pl/index.php?q=dzemfix&menu=prze
twory
|