Data: 2004-08-03 17:32:55
Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano
Od: t...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja robie taki bulion z kury. W najwiekszym garze jaki mam gotuje wywar z miesa
> kurzego i warzyw przez caly dzien, potem przelewam przez sito, i powstaly plyn
> odparowuje. Ten koncentrat rozlewam do naczyn na kostki lodu lub malych
> pojemnikow plastikowych i zamrazam. 1 kostka takiego bulionu rowna sie 2
> szklankom rosolu.
> Magdalena Bassett
>
No, jestem pełen podziwu! Też chciałbym tak móc... Na razie tradycyjnie to
robię wszelkie potrawy mączne (kluchy , makarony, ciasta) i przetwory na zimę.
(właśnie leci galaretka z porzeczek czerwonych). Napiszcie co o Was gotuje
się tradycyjnie , tak, jakby nie był już 21 wiek...
Pozdrawiam
Michał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|