Data: 2007-11-29 15:15:39
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marta pisze:
> Może mi ktoś poradzi, jak ugotować smaczną zupę, nie uzywajac kostek
> Knorra, których tutaj nie akceptujecie i nie używając do tej zupy dwóch
> kilogramów mięsa, których ja nie akceptuję. Jest szansa, żeby zupa była
> smaczna bez Knorra i bez duzej ilości mięsa?
Nie trzeba kilograma mięsa. Mi zwykle wystarczy skrzydło z indyka alb
nawet pół, jeśli jest duże. Wrzucam włoszczyznę w całości, przyprawy i
dość długo gotuję, około 1,5 godziny. Jeśli chcę naprawdę porządny
rosół, to dodaję jeszcze kawałek wołowiny, najlepiej szponder albo
pręgę. Taki rosół zwykle jemy w pierwszy dzień, a potem na nim gotuję
inną zupę, najczęściej pomidorową, ogórkową, jarzynową, pieczarkową. I
takie zupy na rosole są najbardziej intensywne w smaku. W wersji
szybszej podgotowuję najpierw kawałek mięsa (np. to skrzydło) a potem
dodaję pokrojone warzywa.
Pozdrawiam
Ewa
|