Data: 2007-11-29 15:00:53
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Roman Rumpel napisał(a):
>> A ja daje bardzo mało soli bez dodatkowego glutaminianu >;)
>
>
> Wiesz co Sławku, a ja wprost uwielbiam gutaminian - bo jest go najwięcej w
> tym co m. in.najbardziej lubię: w parmezanie i w suszonych pomidorach -tak,
> tak - tam właśnie jest całe mnóstwo naturalnie tworzącego się glutaminianu,
> o wiele więcej niż w kostce rosołowej.
>
> I bardzo prosze mi nie ograniczać prawa zajadania sie jednym i drugim i
> podobnymi specjałami zawierającymi glutaminian. :)
Romek, ale mówisz o solach które niejako naturalnie się tam znajdują, te
z kostki/paczki jakby zawsze są "nadplanowe" i należy się ich wystrzegać
;)
SIZowy barszczyk był beż żadnych dodatków i był zjadliwy ;) dodanie do
niego kostki czy np barszczu z butelki/paczuszki popsułoby tylko efekt!
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|