Data: 2007-11-29 14:52:53
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Roman Rumpel wrote:
> Wiesz co Sławku, a ja wprost uwielbiam gutaminian - bo jest go najwięcej
> w tym co m. in.najbardziej lubię: w parmezanie i w suszonych pomidorach
> -tak, tak - tam właśnie jest całe mnóstwo naturalnie tworzącego się
> glutaminianu, o wiele więcej niż w kostce rosołowej.
Ha! To już wiem dlaczego nie lubię parmezanu. Organizm sam się broni,
wystarczy go słuchać.
>
> I bardzo prosze mi nie ograniczać prawa zajadania sie jednym i drugim i
> podobnymi specjałami zawierającymi glutaminian. :)
>
A kto Ci broni? Jedz co chcesz, ale nie protestuj przeciwko rozwiązaniom
alternatywnym. Poza alergią, to ja tych kostek i tak nie lubię, są dla
mnie o wiele za słone. Żadnej vegety i innych takich też nie. Pomidory
wolę świeże. W przepisach, gdzie występuje kostka po prostu zastępuję ją
wywarem z jarzyn i kadłuba kurzego. Możesz sobie robić odwrotnie, to
chyba proste?
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|