Data: 2007-12-02 09:05:45
Temat: Re: Jak ugotowac?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Grzegorz Janoszka" <G...@S...Janoszka.pl> wrote in message
news:slrnfl3t3m.gio.Grzegorz@galaxy.agh.edu.pl...
> On Thu, 29 Nov 2007 11:37:17 +0100 I had a dream that wolim <t...@n...pisz>
> wrote:
>>
>>>> zawsze zastanawiałam sie, po co się cebulę do zupy opala /przysmaża
>>>MSZ tylko do rosołu - ładniejszy kolor ma (znaczy ten rosół, nie cebula
>>>:))
>>>i goryczka z cebuli (jezeli ja miała) znika.
>>Dodatkowo taka opalona cebula dodaje świetnego aromatu (pachnie taką
>>prażoną, granulowaną cebulką).
>
> No i zawiera akrylamidy :)
To dlatego tak wszyscy lubią frytki!!!
|