Data: 2007-12-02 12:40:12
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fir5ft$d7b$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Krystyna Chiger" <k...@h...people.pl> wrote in message
> news:475064ea@news.home.net.pl...
>
>> To nie gluten, bo bezglutenowa mąka też szkodzi. Piwo mi nie szkodzi, ale
>> też nie piję go codziennie ani w ilościach hurtowych. A ja się
>> zastanawiałam, co oni do tych konserw pakują. Kukurydza, mąka
>> z niej i kasza nigdy mi krzywdy nie zrobiły. Płatki nie są mi
>> do niczego potrzebne.
>
> Do "sklepowych" mąk dodawane są ulepszacze, np. węglan sodowy, witamina C
> (ta potrafi uczulać!!!).
W jaki sposób wit c ma uczulać? Hahaha - natomiast uczulają dodatki do
witaminy c.
>A zagęstniki w konserwach to krochal ryżowy lub częściej kukurydziany!!!
A jeszcze częsciej pszenna skrobia, bo tańsza. Przynajmniej tak wskazują
składy na opakowaniach.
DJD
|