Data: 2000-02-29 09:21:45
Temat: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?
Od: "Jader" <j...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:89g1q3$mhe$...@f...man.torun.pl...
> >Czesc, moze ktos podejmie temat, jak ugotowac smaczny rosol,
> >sposobow i technik wiele. Jakie przyprawy ?
>
>
> To juz chyba bylo, ale czego sie sie nie robi dla kolegi - pól kury,
> podgardle wolowe ( ok. 1/2 kg ) gotujemy z wloszczyzna, przyprawy to sól i
> pieprz. Na koniec na talez mozna siekana natke pietruszki dac.
I oczywiscie musi w czasie gotowania tylko "perkolic", jak sie zagotuje to
straci klarownosc. Osobiscie uwielbiam jak wloszczyzny jest duzo, bo wtedy
rosolek pieknie pachnie i ma bogaty smak. I wazne, zeby makaron byl bardzo
cieniutki.
Jader
p.s. Z siekana natka nie cierpie...
|