Data: 2000-02-29 09:24:45
Temat: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ja nawet wolę jak nie jest klarowny :)
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
pocieszyciel strapionych,
trapiciel ucieszonych
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Jader napisał(a) w wiadomości: <89g36e$nb7$1@flis.man.torun.pl>...
>Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:89g1q3$mhe$...@f...man.torun.pl...
>> >Czesc, moze ktos podejmie temat, jak ugotowac smaczny rosol,
>> >sposobow i technik wiele. Jakie przyprawy ?
>>
>>
>> To juz chyba bylo, ale czego sie sie nie robi dla kolegi - pól kury,
>> podgardle wolowe ( ok. 1/2 kg ) gotujemy z wloszczyzna, przyprawy to sól
i
>> pieprz. Na koniec na talez mozna siekana natke pietruszki dac.
>
>I oczywiscie musi w czasie gotowania tylko "perkolic", jak sie zagotuje to
>straci klarownosc. Osobiscie uwielbiam jak wloszczyzny jest duzo, bo wtedy
>rosolek pieknie pachnie i ma bogaty smak. I wazne, zeby makaron byl bardzo
>cieniutki.
>
> Jader
>
>p.s. Z siekana natka nie cierpie...
>
>
|