Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ot-for-mail
From: "ostry" <o...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?
Date: Tue, 29 Feb 2000 10:24:45 +0100
Organization: TORMAN
Lines: 33
Message-ID: <89g37d$nbi$1@flis.man.torun.pl>
References: <3...@c...uni.torun.pl> <89g1q3$mhe$1@flis.man.torun.pl>
<89g36e$nb7$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: 158.75.50.2
X-Trace: flis.man.torun.pl 951816237 23922 158.75.50.2 (29 Feb 2000 09:23:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 29 Feb 2000 09:23:57 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3155.0
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3155.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23878
Ukryj nagłówki
A ja nawet wolę jak nie jest klarowny :)
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
pocieszyciel strapionych,
trapiciel ucieszonych
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Jader napisał(a) w wiadomości: <89g36e$nb7$1@flis.man.torun.pl>...
>Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:89g1q3$mhe$...@f...man.torun.pl...
>> >Czesc, moze ktos podejmie temat, jak ugotowac smaczny rosol,
>> >sposobow i technik wiele. Jakie przyprawy ?
>>
>>
>> To juz chyba bylo, ale czego sie sie nie robi dla kolegi - pól kury,
>> podgardle wolowe ( ok. 1/2 kg ) gotujemy z wloszczyzna, przyprawy to sól
i
>> pieprz. Na koniec na talez mozna siekana natke pietruszki dac.
>
>I oczywiscie musi w czasie gotowania tylko "perkolic", jak sie zagotuje to
>straci klarownosc. Osobiscie uwielbiam jak wloszczyzny jest duzo, bo wtedy
>rosolek pieknie pachnie i ma bogaty smak. I wazne, zeby makaron byl bardzo
>cieniutki.
>
> Jader
>
>p.s. Z siekana natka nie cierpie...
>
>
|