Data: 2001-11-05 11:58:56
Temat: Re: Jak ugotować zawiesistą zupę?
Od: "Wojciech Jachowski" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Znaczy sie trzeba taką zupe wodnistą "zaciągnąć" czyli zagężcić. Oczywiscie
tutaj w wielkopolsce czynimy to często i do tego śmietaną!!!! A na przykład
na kujawach 90% zup to sa niezaciągane i co? Dziwne. Albo sie je zaciąga na
talerzu. Dziwny naród.
WWj
"Zuzanna Pazera" <z...@m...pl> wrote in message
news:9s5umh$r4j$1@news.tpi.pl...
> Witajcie !!!
>
> Jako kompletna kuchenna ignorantka mam WIELKĄ prośbę: Chciałabym zrobic
zupę
> (np. jarzynową), która nie będzie zwykłą wodą z warzywami, tylko taką
> gęściutką zawiesiną. Nie mam pojęcia jak to się robi....
> Proszę pomóżcie !!! Moja córka nie chce jeść "wodnistych" zup......
>
>
> Z góry dziękuję !
>
> Zuzanna
>
>
|