Data: 2001-11-05 14:28:37
Temat: Re: Jak ugotować zawiesistą zupę?
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Zuzanna Pazera <z...@m...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9s5umh$r4j$...@n...tpi.pl...
> Witajcie !!!
>
> Jako kompletna kuchenna ignorantka mam WIELKĄ prośbę: Chciałabym zrobic
zupę
> (np. jarzynową), która nie będzie zwykłą wodą z warzywami, tylko taką
> gęściutką zawiesiną. Nie mam pojęcia jak to się robi....
> Proszę pomóżcie !!! Moja córka nie chce jeść "wodnistych" zup......
>
zupy można zagęszczać:
śmietaną
mąką zwykłą (do gulaszowych super!)
mąka kartoflaną (szczególnie chińskie zupy)
serkiem topionym
Wkn
|