Data: 2001-11-05 12:48:59
Temat: Re: Jak ugotować zawiesistą zupę?
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zuzanna Pazera wrote:
>
> Witajcie !!!
>
> Jako kompletna kuchenna ignorantka mam WIELKĄ prośbę: Chciałabym zrobic zupę
> (np. jarzynową), która nie będzie zwykłą wodą z warzywami, tylko taką
> gęściutką zawiesiną. Nie mam pojęcia jak to się robi....
> Proszę pomóżcie !!! Moja córka nie chce jeść "wodnistych" zup......
>
Mniej wody, wiecej warzyw, warzywa drobniej krojone ( dodatkowy plus -
szybciej gotowa zupa ) jesli zupa na miesie to po ugotowaniu wyjmij je z
zupy, obierz na drobno i kawalki z powrotem do zupy zamiast jednego
duzego kawalu miecha. Na koniec - zaciagasz albo jajkiem , albo sama
smietana, albo smietana z maka, albo woda z maka, albo smietana+ maka+
jajko, albo zwykla zasmazka z maki. Poeksperymentuj i sama ocen w jakiej
wersji najbardziej Ci smakuje.
pzdr
agi
|