Data: 2001-11-05 12:42:33
Temat: Re: Jak ugotować zawiesistą zupę?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zuzanna Pazera napisala:
> Jako kompletna kuchenna ignorantka mam WIELKĄ prośbę: Chciałabym zrobic zupę
> (np. jarzynową), która nie będzie zwykłą wodą z warzywami, tylko taką
> gęściutką zawiesiną. Nie mam pojęcia jak to się robi....
> Proszę pomóżcie !!! Moja córka nie chce jeść "wodnistych" zup......
Możesz warzywa zetrzeć na tarce, to już troche zagęści. Do jarzynowej
pasują kluseczki, najlepiej kładzione wprost na zupę. Fasolową najałatwiej
zagęścić rozgniatając kilka fasolek, tak żeby się rozgotowały. A wogóle
to może zupki przecierane? Taki krem, najlepiej z grzaneczkami?
Krycha
|