Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Szpilka" <s...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak ukisić kapustę?
Date: Thu, 1 Apr 2010 10:59:20 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 51
Message-ID: <hp1n9d$ovq$1@inews.gazeta.pl>
References: <hovtu8$d3o$1@inews.gazeta.pl> <hp00tp$rem$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<hp01km$oug$1@inews.gazeta.pl> <hp0380$36e$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: chello087206057133.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1270112365 25594 87.206.57.133 (1 Apr 2010 08:59:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 1 Apr 2010 08:59:25 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <hp0380$36e$1@atlantis.news.neostrada.pl>
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18005
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18005
X-User: szpilkas
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327626
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hp0380$36e$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> "Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
> news:hp01km$oug$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
>> news:hp00tp$rem$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>>>
>>> "Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
>>> news:hovtu8$d3o$1@inews.gazeta.pl...
>>>>
>>>> Chcę zrobić gołąbki z ukiszonych liści kapsuty.
>>>> I teraz nie wiem jak te liście ukisić.
>>>> Mam litr soku z kiszonej kapusty.
>>>> I główkę kapusty.
>>>> I teraz czy może ktoś mi łopatologicznie napisać jak to zrobić?
>>>> Czyli krok po kroku: co zagotować, jak zagotować, ile minut i wszystko
>>>> co się może przydać do zrobienia kiszonych liści.
>>>> (no chyba że ktoś ma linka to też będę wdzięczna)
>>>> Przeszukałam neta, ale wszystkie przepisy są na gołąbki z białej
>>>> kapusty.
>>>> A ja chcę z ukiszonej :-)
>>>>
>>>> pozdrawiam
>>>> Sylwia
>>>
>>> Było pytać we wrześniu.
>>
>> A czym się różni wrzesień od marca?
>> Nie chodzi mi o proces kiszenia kapusty, tylko o ukiszenie jej w soku z
>> kiszonki. (na szybko, przy robieniu gołąbków, po to własnie jest ten sok)
>> Wiem że się tak robi, tylko nie wiem jak.
>>
>> Sylwia
>
> Pewnie trzeba obgotować w kwasie z kapusty, aż zmiekną na tyle, by nie
> łamały sie przy zawijaniu.
To to wiem :-)
Tylko nie wiem czy ten kwas rozcieńczać czy nie. Jak tak to ile wody? jak
nie to czy tego kwasu starczy na głowkę kapusty?
No, myślałam że ktoś może tak robił i mi podpowie :-)
> Trzeba stanąć przy garnku...
Taa? Coś ty? Myślałam że siedząc na kanapie mogę gotować ;-P
Sylwia
|