X-Received: by 10.140.102.7 with SMTP id v7mr169632qge.19.1441733324394; Tue, 08 Sep
2015 10:28:44 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.102.7 with SMTP id v7mr169632qge.19.1441733324394; Tue, 08 Sep
2015 10:28:44 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!news.glorb.com!peer01.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!fe
ed-me.highwinds-media.com!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!kq10
no2481814igb.0!news-out.google.com!l36ni264qgd.1!nntp.google.com!z77no1655976qg
e.1!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Tue, 8 Sep 2015 10:28:44 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <55ef167b$0$8384$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=185.53.155.195;
posting-account=67yd9woAAAAHUu8VHyA7Js47M98NE3m3
NNTP-Posting-Host: 185.53.155.195
References: <4...@g...com>
<55ef167b$0$8384$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <8...@g...com>
Subject: Re: Jak upitrasić chleb żytni ?
From: s...@g...com
Injection-Date: Tue, 08 Sep 2015 17:28:44 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 51
X-Received-Bytes: 3327
X-Received-Body-CRC: 773902577
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:365617
Ukryj nagłówki
W dniu wtorek, 8 września 2015 19:10:54 UTC+2 użytkownik Piotr napisał:
> Użytkownik <s...@g...com> napisał w wiadomości
> news:471ea1dd-ebd8-4aed-87f2-c9ee80307ea9@googlegrou
ps.com...
> Bliska mi osoba ma zdiagnozowaną boreljozę. Leczenie polega na strzelaniu
> antybiotykami z GRUBEJ artylerii. I to na dodatek nie przez tydzień/dwa.
> No i tutaj jest niezbędna odpowiednia dieta, coby nie doprowadzić do
> grzybicy układu pokarmowego. Duuużo na ten temat można gadać, ale wróćmy do
> tematu wątka..
>
> Nigdy tego nie robiłem, w kuchni daję se radę, więc proszę o wskazówki.
> Chlebuś ma być na mące żytniej, bez drożdży, na naturalnym zakwasie.
>
> Bardzo proszę o instrukcje KROK PO KROKU, zaczynając od owego "zakwasu
> naturalnego". Drożdże i dodatki mąki pszennej nie wchodzą w rachubę.
>
> Z "góry" dzięki za wszelakie instrukcje !!
>
>
> =====================
>
> Możesz oczekiwać tutaj porad, ale obawiam się, że prędzej
> załapiesz się na udział w jakiejś mało rozwijającej wymianie
> zdań albo i czymś mniej ciekawym.
>
> Ja osobiście radziłbym Ci poczytać witrynkę/blog, na którym
> z dużą dozą życzliwości dzieli się swoimi własnymi doświadczeniami
> miła osóbka.
> Masz tam podstawy jak zacząć
> http://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/ja
k-zrobic-zakwas
>
> i znajdziesz różne przepisy na konkretne chleby, a co najważniejsze
> wiele rad wynikających z praktycznego pieczenia chleba, a nie tylko
> teorii z Wikipedii itp.
>
> P
===============
Serdeczne dzięki za namiar. Wiki traktuję z "przymróżeniem" oka, dlatego właśnie tu
zadałem pytanie. OK, poczytam, jak będą wątpliwości technologiczne, zadam ponownie
pytanie na tej grupie. Jeszcze raz Dzięki !!
|