X-Received: by 10.140.99.20 with SMTP id p20mr44359qge.28.1441736770205; Tue, 08 Sep
2015 11:26:10 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.99.20 with SMTP id p20mr44359qge.28.1441736770205; Tue, 08 Sep
2015 11:26:10 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
v79no1666565qge.0!news-out.google.com!l36ni268qgd.1!nntp.google.com!z77no166749
5qge.1!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Tue, 8 Sep 2015 11:26:10 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <55ef2437$0$8387$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=185.53.155.195;
posting-account=67yd9woAAAAHUu8VHyA7Js47M98NE3m3
NNTP-Posting-Host: 185.53.155.195
References: <4...@g...com>
<55ef167b$0$8384$65785112@news.neostrada.pl>
<55ef2437$0$8387$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <e...@g...com>
Subject: Re: Jak upitrasić chleb żytni ?
From: s...@g...com
Injection-Date: Tue, 08 Sep 2015 18:26:10 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:365620
Ukryj nagłówki
W dniu wtorek, 8 września 2015 20:08:56 UTC+2 użytkownik Qrczak napisał:
> Dnia 2015-09-08 19:10, obywatel Piotr uprzejmie donosi:
> > Użytkownik <s...@g...com> napisał w wiadomości
> > news:471ea1dd-ebd8-4aed-87f2-c9ee80307ea9@googlegrou
ps.com...
> > Bliska mi osoba ma zdiagnozowaną boreljozę. Leczenie polega na
> > strzelaniu antybiotykami z GRUBEJ artylerii. I to na dodatek nie przez
> > tydzień/dwa.
> > No i tutaj jest niezbędna odpowiednia dieta, coby nie doprowadzić do
> > grzybicy układu pokarmowego. Duuużo na ten temat można gadać, ale wróćmy
> > do tematu wątka..
> >
> > Nigdy tego nie robiłem, w kuchni daję se radę, więc proszę o wskazówki.
> > Chlebuś ma być na mące żytniej, bez drożdży, na naturalnym zakwasie.
> >
> > Bardzo proszę o instrukcje KROK PO KROKU, zaczynając od owego "zakwasu
> > naturalnego". Drożdże i dodatki mąki pszennej nie wchodzą w rachubę.
> >
> > Z "góry" dzięki za wszelakie instrukcje !!
> >
> >
> > =====================
> >
> > Możesz oczekiwać tutaj porad, ale obawiam się, że prędzej
> > załapiesz się na udział w jakiejś mało rozwijającej wymianie
> > zdań albo i czymś mniej ciekawym.
> >
> > Ja osobiście radziłbym Ci poczytać witrynkę/blog, na którym
> > z dużą dozą życzliwości dzieli się swoimi własnymi doświadczeniami
> > miła osóbka.
> > Masz tam podstawy jak zacząć
> > http://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/ja
k-zrobic-zakwas
> >
> > i znajdziesz różne przepisy na konkretne chleby, a co najważniejsze
> > wiele rad wynikających z praktycznego pieczenia chleba, a nie tylko
> > teorii z Wikipedii itp.
>
> Tworzenie dobrego zakwasu może potrwać. Poszukaj tutaj:
> http://zakwasowamapapolski.blogspot.com/p/blog-page.
html
> czy nie ma w okolicy kogoś z już dobrze pracującym.
> Strona podana przez Piotra dobra jest, własny przepis mogę w wolnej
> chwili podesłać.
>
=====
Baaardzo proszę !! Z góry serdeczne dzięki !!
|