Data: 2016-03-08 08:54:56
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-03-08 o 08:06, FEniks pisze:
> Przecież jem sporo różnych niezdrowych rzeczy, które mi _smakują_, także
> tych z akrylamidem (wszelkie przypieczone i przysmażone
> skórki/powierzchnie, nawet chleba czy ciast). Ale taki stek nie
> sprawiłby mi radości smakowej.
A mi owszem. Lubię węgiel na mięsie, jak kiełbasę na ognisku piekę, to
na koniec też ją lekko zwęglam w ogniu. Oczywiście delikatnie, ale
jednak takie przypalone zdecydowanie lepiej mi smakuje. To samo z
ziemniakami. Jak od czasu do czasu robimy ognisko, to wrzucę kilka w
popiół - najlepiej smakują te z lekko zwęgloną, chrupiącą skórką. Do
tego sól. I nawet mógłbym bez masła, choć z masłem wiadomo... poezja :)
Pozdrawiam,
MW
|