Data: 2016-03-08 19:42:30
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 08.03.2016 o 19:58, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:44:49 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> (...)w Polsce piekliśmy ziemniaki w ognisku
>> w październiku to właśnie ze wszystkich stron starannie opiekłem
>> (zwęgliłem) skórkę aby cały ziemniak był gotowy do konsumpcji :-)
>
> Nie wiem, jak wy te ziemniaki pieczecie - W OGNIU???
>
No!
Początkowo pod warstwą popiołu, ale on nie chroni zbyt dobrze przed
przypaleniem więc można rzec, że w ogniu.
Oczywiście po pewnym czasie przewracamy kartofle na drugą stronę i
przypalanie potarzamy:)
--
Wiesiaczek (dziś z ??????a - Białoruś)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|