Data: 2016-03-13 19:08:06
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>>> Barszcz chociażby. No i jeszcze ostrożeń, warzywny z nazwy,
>>> ale nie tylko z nazwy. A że sezon teraz, to o leśnych dzikich
>>> szparagach też wspomnę.
>> Wspomnij, bo ich chyba nie znam.
>
> Leśne dzikie szparagi to te dalmackie, o których Jarek wielokrotnie
> pisał. U nas chyba ich nie ma.
Jestem tuż po przejrzeniu pliku zawierającego wysyłane przeze mnie
wiadomości. Pisałem raz. A wspomniałem o sezonie również w zeszłym
roku, gdy nadarzyła się okazja. No i teraz znowu. Ale dobrze, że
o tym co piszę się pamięta, nawet więcej się pamięta niż piszę.
> A swoją drogą - u mnie na targowisku już pierwsze zielone szparagi
> widziałam, ale 19zł za pęczek, więc na razie odpuściłam.
> W ogródku mam tylko krokusiki, kwitną już od jakichś 2 tygodni.
> Tulipany i hiacynty też już się dawno przebiły i czekają na
> cieplejsze słoneczne dni, żeby zakwitnąć.
O wrocławskich krokusach słyszałem w radiu. Chyba właśnie ze dwa
tygodnie temu. Moje tulipany, te co je w zaprzeszłą Wigilię sadziłem
do ziemi, mają jakieś osiem centymetrów. Poszedłem teraz z latarką
i linijka by rzecz zbadać. To ich wyjście z ziemi zdaje się mieć
charakter naciowy, pączków kwiatowych nie stwierdziłem. Trzeba
przyjrzeć się im za dnia.
--
Jarek
|