Data: 2004-06-02 08:43:50
Temat: Re: Jak wekować?
Od: Maciek <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2 Jun 2004 05:44:32 GMT, Wladyslaw Los napisał(a):
>> Potem przekladasz do sloikow, pasteryzujesz otwarte w
>> piekarniku, zalewasz kazdy sloik warstwa przetopionego smalcu (odcina
>> doplyw powietrza)
>
> Czym stwarza się doskonałe warunki do rozwoju beztlenowych bakterii np.
> jadu kiełbasianego. ;-)
>
> Władysław
No i moze dlatego Austriacy nie chcieli mi tego przepuscic :) W kazdym
razie nigdy sie przygotowanym w ten sposob miesem nie zatrulem - ani ja,
ani nikt z chmary znajomych, ktora sie na nie zawsze rzucala.
Znam sporo osob, ktore w podobny sposob (oraz wykonujac wariacje na temat),
przechowywaly mieso podcza przejsciowych problemow zaopatrzeniowych za
swietlanych czasow PRL-u (np. pol jagniecia ladowalo w sloikach na polkach
w piwnicy i stalo tam przez kilka tygodni). Wszyscy zyja ;)
--
Pozdrawiam,
Maciek
"Use the Google, Luke"
|