Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobic farsz do pierogow z miesem, zeby byl "gladki"?
Date: Wed, 15 Aug 2007 01:22:21 GMT
Organization: Dariusz K. Ladziak@Home
Lines: 28
Message-ID: <4...@n...tpi.pl>
References: <f9paub$s37$1@inews.gazeta.pl>
<p...@A...pl>
Reply-To: l...@w...pdi.net
NNTP-Posting-Host: djw217.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1187141052 19391 83.24.0.217 (15 Aug 2007 01:24:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Aug 2007 01:24:12 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:300523
Ukryj nagłówki
On Mon, 13 Aug 2007 10:30:28 +0000 (UTC), Felinity
<f...@A...pl> wrote:
>W piękny wiosenny poranek dnia Mon, 13 Aug 2007 10:14:35 +0000, istota
>zwiewna znana jako topek napisała:
>
>> Jak zrobic, zeby ta
>> masa miesna byla ladna, gladka jak glina? Tzn taka jaka jada sie w
>> barach mlecznych?
>>
>Taki farsz trzeba zrobić z mięsa gotowanego, które potem się mieli i
>dodaje do niego przyprawy. Tak przynajmniej robiła moja babcia i był
>pyszny.
Mylisz sie - taki farsz robi sie z papieru toaletowego, odrobiny
tektury falistej oraz odpowiednich dawek maki ziemniaczanej i maki
krupczatki. Jak rozmoczony papier z tektura poddac zmiksowaniu w
mikserze z ostrymi koncami mieszadla to masa napewno bedzie tak gladka
jak w barach mlecznych...
Bo mnie osobiscie pierogi z nadzieniem tak gladkim jak w barach
mlecznych zastepuja niedostatek wraliwosci blednika - jak nie mam
ciagot do ptactwa ozdobnego w wyniku kolysania tak przyprawia mnie o
takie zainteresowania gladkie jak w barach mlecznych nadzienie
pierogow...
--
Darek
|