Data: 2023-08-22 11:33:29
Temat: Re: Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2023-08-22, cef <c...@i...pl> wrote:
> W dniu 2023-08-22 o 02:21, Marcin Debowski pisze:
>> On 2023-08-21, cef <c...@i...pl> wrote:
>>> W dniu 2023-08-21 o 02:15, Marcin Debowski pisze:
>>>> On 2023-08-20, cef <c...@i...pl> wrote:
>>>>> W dniu 2023-08-20 o 14:36, Marcin Debowski pisze:
>>>>>> On 2023-08-20, cef <c...@i...pl> wrote:
>>>>>>> W dniu 2023-08-20 o 11:25, Marcin Debowski pisze:
>>>>>>>> Co takiego jest w komercyjnych lodach, że są (dość) miekkie nawet w tych
>>>>>>>> -20C?
>>>>>>>
>>>>>>> Mniej wody?
>>>
>>>> Tyle, że napowietrzenie trudno kontrolować, a cukru to bym najchętniej
>>>> nie dawał wcale. Przydałoby się jakies inne rozwiązanie.
>>>
>>> Jeśli robisz to dla siebie, to co Cię powstrzymuje od zadzwonienia
>>> do producentów?
>>
>> Jak Ty sobie to właściwie wyobrażasz? :)
>
> Normalnie.
> Ustalam numer do zakładu konkretnego. Dzwonię, szukam kontaktu
> do szefa produkcji albo technologa i przedstawiam swój problem.
> Możesz wymyślić jakiś bajer, że prowadzisz badania nad zawartością albo coś
> i że ich lody wypadają dziwnie w próbach.
> Trzeba być tylko odpornym, żeby nie dać się spławić, ale wtedy
> wystarczy postraszyć prasą, że napiszą, że nie wiadomo z czego lody robią.
> Napisz jak Ci poszło :-)
Wykoncypowałem, że łatwiej mi będzie wydać syna za córkę takiego szefa
produkcji, spić go na weselu i wtedy wyciągnąć informację. Dam znać jak
już będzie po wszystkim.
--
Marcin
|