Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "dżus" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić normalne Leczo?
Date: Tue, 30 Aug 2005 00:50:35 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <df03ga$82i$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <2...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: gateway.olendernet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1125355850 8274 213.77.121.3 (29 Aug 2005 22:50:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 29 Aug 2005 22:50:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:247003
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marcin" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:254b.00000e08.43138443@newsgate.onet.pl...
> Próbowałem już zrobić kilka razy leczo z różnych przepisów z czasopism i
> książek kucharskich, lecz za każdym razem wychodziło coś co tylko
przypominało
> mi leczo, które jadłem na wakacjach.
> Chciałbym zrobić niespodziankę swojej żonie, gdy wróci z pracy a ja podam
jej
> na obiad pyszne LECZO. Pomocy, czy ktoś umie zrobić dobre leczo?
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
polecam taki przepis
2 cebule
2-3 małe cukinie
2-3 różnokolorowe papryki
5-6 pomidorów ( ew 2 puszki)
kilka parówek cienkich
cebule podsmażasz na margarynie (posiekaną w kosteczkę) dodajesz drobno
pokrojoną paprykę i sparzone pokrojone pomidory(bez skórek)
potem dodajesz cukinię ( może byś starta na tarce szybciej się ugotuje i
będzie mniej wyczuwalna, ale ja osobiście lubię krojoną w kostkę 2x2 cm)
parówki nacinasz z dwóch końców na krzyż do 1/3 dlugości i wrzucasz do
rozgrzanego piekarnika ( najlepiej połóż na blache folie alu) paróweczki
zwiną się w piękne ośmiorniczki.
doprawiasz leczo wegetą papryką pieprazem i czym tam lubisz
z cebulką można podsmażyć kawałek dobrej kiełbaski
SMACZNEGO
|