Data: 2016-09-07 22:50:40
Temat: Re: Jak żyć, co jeść?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>>> W dniu 07.09.2016 o 17:21, JanuszWo pisze:
>>>
>>>> Jeśli kurczak to tylko własnego chowu. Fermowe są
>>>> naszprycowane świństwami. To samo z innymi mięsami.
>>> Świetny pomysł! Zakładam hodowlę, a co tam. ;)
>> Tradycja lat nie tak dawno minionych wskazuje,
>> że do hodowil świni najlepiej nadaje się wanna.
>
> No, a tĘ (wannĘ) akurat mam.
No to w takim razie już nic nie stoi na przeszkodzie.
Każdy ma taka dżersejkę, na jaką sobie zasłużył.
Jarek
--
Bierze się żywą świnię, | Teraz, zanim się spasie,
karmi gęstym pomyjem | można przy wolnym czasie
od czego zwierzę tyje | ze smakiem przyglądać się.
|