Data: 2015-02-18 20:29:55
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>> Baking paper? To chyba do ciasta.
>
> Nie ma specjalnego papieru na patelnię, ale jak trochę dłużej o tym
> tutaj popiszemy, to może jakiś producent w końcu na to wpadnie. ;)
Już wpadł. Znalazłem taki, specjalnie przeznaczony na patelnię:
http://www.branopedia.de/showpic.html?id=462&nr=2&p=
art&wh=650,486
> To naprawdę nie musi być żadne cudo, "papier do pieczenia" wystarczy.
O nim piszą, że cudo. Nawet podkreślają, że specjalnie zadrukowany.
>> Ten filet smażyłaś na patelni? Możesz napisać jaka ryba, na jakim
>> tłuszczu, jakie przyprawy?
>
> Ryba to miruna nowozelandzka, filet bez skóry rozmrożony, posolony,
> popieprzony, lekko skropiony cytryną. Na prostokąt papieru nałożyłam
> rybę i zakryłam (prostokąt papieru złożony tylko na jeden raz, wsunięta
> weń ryba, nawet nie zawijałam),
To już inny przypadek. Jeśli ktoś chce rybę zawijać -- jeszcze inny.
Jarek
--
-- Stirlitz, co jest lepsze: radio czy gazeta? -- zapytał podejrzliwie Mueller.
-- Gazeta, w radio nie zawiniesz śledzia -- odparł spokojnie Stirlitz.
|