Data: 2015-02-19 22:10:35
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-19 o 21:43, Pszemol pisze:
>
> Chyba się nie zrozumieliśmy - teorię ja znam i wiem o co chodzi
> z tym restartem bakterii itp, nic nowego. Ale teoria teorią a życie
> życiem - wiadomo że bakterie są wszędzie i wiadomo że przecież
> nawet dwukrotnie zamrożone jedzenie upieczesz/ugotujesz
> a nie zjesz w postaci surowizny.
Bo - zdaje się - ten paniczny strach przed ponownym mrożeniem wziął się
od lodów. Tych nie pieczemy, ani nie gotujemy przed spożyciem, a i o
zatruciach lodami chyba słyszy się najczęściej.
>
>
>> Masz tam też wytłumaczone, dlaczego żadnego produktu nie wolno mrozić
>> powtórnie, jeśli nie poddało się go wcześniej obróbce termicznej.
>
> Nie mam jednak tam wytłumaczone dlaczego autorka nie zaleca
> mrożenia wędlin... Czy Ty znasz przyczynę?
Bo te nie są poddawane obróbce termicznej przed spożyciem.
Ewa
|