Data: 2015-02-19 22:22:58
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:54e65149$0$8079$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2015-02-19 o 21:43, Pszemol pisze:
>>
>> Chyba się nie zrozumieliśmy - teorię ja znam i wiem o co chodzi
>> z tym restartem bakterii itp, nic nowego. Ale teoria teorią a życie
>> życiem - wiadomo że bakterie są wszędzie i wiadomo że przecież
>> nawet dwukrotnie zamrożone jedzenie upieczesz/ugotujesz
>> a nie zjesz w postaci surowizny.
>
> Bo - zdaje się - ten paniczny strach przed ponownym mrożeniem wziął się od
> lodów. Tych nie pieczemy, ani nie gotujemy przed spożyciem, a i o
> zatruciach lodami chyba słyszy się najczęściej.
Chyba tak, Ewa.
>>> Masz tam też wytłumaczone, dlaczego żadnego produktu nie wolno mrozić
>>> powtórnie, jeśli nie poddało się go wcześniej obróbce termicznej.
>>
>> Nie mam jednak tam wytłumaczone dlaczego autorka nie zaleca
>> mrożenia wędlin... Czy Ty znasz przyczynę?
>
> Bo te nie są poddawane obróbce termicznej przed spożyciem.
Ach, no oczywiscie :-)) Dziękuję!
|