Data: 2015-02-19 22:12:15
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-19 o 20:13, Pszemol pisze:
>
> Skoro ustaliliśmy już z kilku źródeł że było... to teraz pytanie mam :-)
>
> Czy to "mielone" było zrobione przez zmielenie najlepszych kawałków
> świeżuteniuńkiego cielaczka, dziś właśnie w rzeźni ubitego?
>
> Czy może, zważywszy na cenę takiego produktu, raczej było zrobione
> z mięsa odpadkowego po krojeniu jakichś droższych steków i karków
> czy szynek które pochodziły z zamrożonego już mięsa z lodówy?
> Czyli mrożona krowa (półtusza z chłodni trzymana tam miesiac
> lub dłużej głęboko zamrożona) poćwiatrowana, rozkawałkowana,
> była zmielona z dodatkiem tłuszczu i ponownie zamrożona w tubie?
A nie ma opcji - zmielone odpady świeżego wieprza/wołu/cielaka, po czym
zamrożone?
Dlaczego?
Ewa
|