Data: 2007-03-02 22:40:18
Temat: Re: Jaka surówka do zrazów?
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marsjasz <m...@g...pl> napisał(a):
> kupic mozna tylko ze problem z odgrzewaniem - nie ma to jak robione
> samemu...
Żaden problem. Potrzebna jest patelnia z wysokim brzegiem /wysokości
kluski/, pokrywka i trochę mleka. Nalewam zimne mleko na patelnię - na
centymetr wysoko. Układam w nim kluski, przykrywam pokrywką i podgrzewam. Po
3-4 minutach są gotowe /mleko zostanie wchłonięte przez kluski, trzeba
uważać, żeby nie smażyły się na pustej już patelni/.
Smakują fantastycznie, jak świeżo ugotowane na parze - a trwa to krócej, niż
zagotowanie się wody na parę...
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|