Data: 2007-03-02 22:44:35
Temat: Re: Jaka surówka do zrazów?
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan napisał(a):
> Nie do końca - podawałem przepisy na knedliczki, nie bardzo wyobrażam sobie
> kupować pyzy drożdżowe w smarkecie..
Ponieważ mieszkam w miarę niedaleko granicy z Czechami - często tam
wpadaliśmy z rodzinką, co tu dużo mówić, głównie na zakupy. I obowiązkowa
była wizyta w restauracjach - tamtejsze knedliki smakują tak właśnie, jak
nasze kluski na parze. Zresztą, gdy robię drożdżowe pierogi z owocami i
zostanie mi ciasto, formuję z niego knedel i gotuję.
Na pewno nie jest to jedyny rodzaj knedla, jaki Czesi jedzą - choćby jeszcze
knedle z bułki.
Kiedyś robiłam kluski na parze "od początku do końca", teraz kupuję w
sklepie. Mniej zabawy, a efekt podobny.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|